nieuws

 

De Nederlandse Raad Winkelcentra (NRW) reikt sinds 1989 een Jaarprijs uit aan die winkelgebieden die een attractief en toekomstbestendig winkellandschap voor de consument zijn. De winnaar van de NRW Jaarprijs dient ter inspiratie voor consumenten en ondernemers. Tijdens de vergadering van 2 juni op PROVADA zijn de nominaties voor de NRW Jaarprijs 2015 bekend gemaakt.

Het Vlaardingse Winkelcentrum Van Hogendorpkwartier is hierbij officieel genoemd als kanshebber op de prestigieuze Jaarprijs. Een grote eer voor de ontwikkelaars van dit winkelgebied. De NRW Jaarprijs bestaat uit een speciaal daarvoor ontworpen trofee die eigendom van de winnaar wordt, alsmede een oorkonde.

De jury van de NRW Jaarprijs bestaat uit leden van het Bestuur en de Raad van Toezicht van NRW. Als aanvulling daarop zijn er enkele externe deskundigen vanuit stedenbouwkunde/architectuur, overheid, detailhandel, duurzaamheid en consument. De jury treedt op als beoordelingscommissie. Alle genomineerde projecten worden door de jury bezocht.

Alle genomineerde inzendingen worden gepresenteerd tijdens de uitreikingsceremonie op 16 september 2015. Voordat dit plaatsvindt, is er de jurering. Deze vindt plaats in vier fases: aanmelding, onderzoek, jurybezoek en presentatie project.

Het Vlaardingse Winkelcentrum Van Hogendorpkwartier zit in de een na laatste fase, namelijk die van het jurybezoek dat spoedig zal volgen. De jury bekijkt alle facetten van een winkelcentrum zoals onder andere: bereikbaarheid, parkeergelegenheid, aanbod winkel, horeca, architectuur, openingstijden, veiligheidskenmerken, bezettingsgraad winkelpanden en positionering. Indien een winkelgebied overal voldoende scoort, mogen vertegenwoordigers van dat gebied een presentatie houden voor de jury. Nadat alle genomineerden hebben gepresenteerd, zal de jury beraadslagen en wordt bepaald welk winkelgebied de Jaarprijs heeft gewonnen.

Een spannende periode dus voor het Winkelcentrum Van Hogendorpkwartier dat in potentie wordt gezien als een van de mooiste en beste winkelgebieden van Nederland!